Eficienta bucatariei tale depinde intr-o mare masura de felul cum o asezi si mai apoi de spatiul pe care il ai la dispozitie. Asa numitul triunghi de lucru este conceptul-cheie sau baza pe care vei construi amenajarea bucatariei. Tinand cont de felul cum cele 3 statii de lucru vor fi integrate in spatiu, vei putea hotari cat de practica este bucataria ta prin prisma dispunerii lor.

Triunghiul de lucru nu trebuie sa fie neaparat un triunghi. Configuratia bucatariilor noastre este atat de diferita incat uneori dispunerea celor 3 puncte (frigiderul, cuptorul si chiuveta) nu poate respecta acest principiu. Ideea de baza se pastreaza insa: deplasarea intre puncte sa fie cat mai usoara posibil.
Pentru ca toate lucrurile sa functioneze bine in bucataria ta, este bine sa tii cont de adaptarea la spatiu. Nu iti lua un frigider prea mare (cum ar fi unul cu 2 usi) daca nu ai decat 6 metri patrati la dispozitie. La fel si in cazul aragazului. Daca tocmai ai finalizat renovarea si te pregatesti sa-ti achizitionezi mobilier nou, poate ar fi timpul sa il inlocuiesti cu un cuptor si o plita (fie ea pe gaz sau electrica). Alege unde vrei sa asezi cuptorul, sub blat sau intr-un dulap inalt. Incearca sa le asezi cat mai aproape una de cealalta pentru a fi cat mai eficient atunci cand gatesti.

Evita sa asezi frigiderul langa corpul ce include cuptorul (daca vorbim de un dulap inalt)! Lasa un spatiu de minim 45 de centimetri intre cele doua. De asemenea, intre chiuveta si plita ar trebui sa existe un spatiu de cel putin 60 de centimetri, astfel incat sa existe loc pentru a pregati mancarea si aseza diferite recipiente.

Daca iti doresti o masina de spalat vase atunci locul potrivit este langa chiuveta (eventual deasupra chiuvetei, in interiorul dulapului, instalat si un picurator) pentru ca astfel iti vei usura munca de incarcare si descarcare a masinii.

Restul articolului pe: povesteacasei.ro