8 reguli utile, pentru amenajarea unui dormitor modern in tendintele 2017

Date

October 19, 2016

Parca nu ne simtim impliniti daca nu renovam, reamenajam sau redecoram macar una dintre camere din cand in cand.

Trebuie sa admitem ca cele moderne au farmecul lor.

Daca iti place stilul modern de amenajare si ti-ai propus sa-l aplici la urmatoarea renovare a dormitorului trebuie sa ai in vedere macar cateva reguli de baza:

1. Mobilierul modern este caracterizat de linii drepte si design minimalist. Alege un pat simplu, realizat din PAL melaminat, sau lemn masiv. Ii poti da dormitorului o nota aparte cu ajutorul unei tablii supradimensionate tapitata cu stofa, imitatie de piele sau chiar piele naturala.
2. Inainte de achizitionarea pieselor de mobilier pentru noul dormitor e bine sa ai in vedere posibilitatea inlocuirii dulapului de haine cu un dressing modern, prevazut cu usi culisante usor de manevrat. Chiar daca spatiul nu-ti permite configurarea unui dressing foarte lat, asa cum vedem adesea in paginile revistelor de specialitate, poti folosi la maximum spatiul pe verticala. O firma specializata in productia mobilierului iti poate realiza la comanda un dressing perfect adaptat dimensiunilor dormitorului tau.
3. Nu te sfii sa folosesti contraste puternice. Zugraveste unul dintre peretii dormitorului intr-o culoare puternica (poti alege si negrul) si construieste decorul in jurul acesteia.
nstruieste decorul in jurul acesteia.
4. Tot pentru contrast, foloseste finisaje cu diferite texturi. De exemplu, pe un perete simplu, neted, zugravit in alb, aplica 1-2 fasii de tapet de calitate, cu imprimeu alb negru. Costurile sunt minime, iar rezultatul va fi peste asteptari.
5. Renunta la covoarele obisnuite ce acopera cea mai mare parte a pardoselii. Inlocuieste-le cu o piele naturala de capra, de pilda, sau cu un covoras mic, care sa accentueze frumusetea finisajelor moderne pentru pardoseala: parchet laminat, pluta,pardoseala epoxidica decorativa etc.

Cititi restul articolului pe casadex.ro

RELATED POSTS