Prelungeste viata masinii de spalat rufe!

Date

September 28, 2016

Masina automata de spalat este probabil cea mai buna inventie care ne scapa de un efort si ne salveaza foarte mult timp. Durata de viata a unei masini de spalat automate este de 10 ani, dar ca aceasta sa reziste atat de mult timp trebuie sa stii cum sa o intretii.
Scapa de calcar printr-o metoda ieftina si eficienta
Cel mai mare dusman al masinii de spalat este calcarul si este necesar sa avem foarte mare grija. Produsele destinate luptei impotriva calcarului sunt, de cele mai multe ori, foarte scumpe sau cele ieftine deloc eficiente.

Putini stiu ca doua produse pe care cu siguranta le ai in casa, te pot ajuta sa iti pastrezi masina mereu ca noua.

Scapa de calcarul din masina automata de spalat fara a folosi produse speciale.

Ai nevoie de 2 litri de OTET si 200 de grame de bicarbonat de sodiu. Varsa otetul in compartimentul pentru detergent, iar mai apoi varsa si bicarbonatul. Porneste masina la un program mediu de functionare, la o temperatura de 60 de grade celsius.

Las-o sa isi faca ciclul complet de spalare si odata cu incheierea acestuia vei vedea ca masina ta a fost curatata complet de depunerile de detergent, calcar si tartru.

Utilizeaza acest truc o data pe luna si vei reusi sa intretii masina ca in ziua in care ai cumparat-o.

Alte sfaturi utile pentru intretinerea masinii de spalat.

Citeste cu atentie manualul de utilizare pentru ca acolo ai recomandari de spalare pe care daca le respecti, durata de viata a masinii se prelungeste.
Nu incarca masina cu mai multe kilograme de rufe decat aceasta a fost proiectata.
Ai grija ce rufe combini intr-un ciclu de spalare. De exemplu: Daca speli o lenjerie de pat, aceasta trebuie sa fie singura in masina chiar daca cantareste mai putin decat capacitatea masinii. Dimensiunile acesteia fiind foarte mari, avand tot felul de locuri in care alte rufe se pot baga risti sa strici masina pentru ca acesata nu isi poate echilibra greutatea.
Curata cu regularitate filtrele masinii
Nu spala incaltaminte daca masina ta nu are un program special destinat acestora
Nu este recomandat sa speli in masina materiale care se pot descoase sau lasa multe scame, acestea pot infunda tuburile de scurge a apei si vei fi nevoit sa chemi un depanator
Nu depozita pe masina ta de spalat greutati. Acestea dezechilibreaza masina si pot provoca daune echipamentelor.

Citeste restul articolului pe: teotrandafir.com

RELATED POSTS