Care este amplasarea corecta a patului in dormitor?

Date

September 28, 2016

Amplasarea patului in decorul dormitorului sau a unei camere are o foarte mare importanta. Nu se aseaza la intamplare. Principiile Feng Shui sustin ca cel putin o latura a patului trebuie sa fie fixa pe un perete pentru a da senzatia de protectie.
Cum se stabileste pozitia ideala a patului?
In primul rand in functie de locul unde se afla usa de intrare in camera. Filozofia Feng Shui are cateva principii referitoare la acest aspect. De pilda, nu este bine ca patul sa se afle pe acelasi perete cu usa fiindca acest lucru nu va permite sa vedeti usor si nestingheriti persoanele care intra in camera.
Capul patului nu trebuie sa fie indreptat spre usa astfel incat toata energia care intra in camera sa vina direct si sa perturbe gandurile voastre, implicit somnul. Nici partea dinspre picioare nu trebuie sa fie indreptata spre usa, caci va sta mereu in calea fluxului de energie care ar trebui sa circule prin camera.
Despre mijlocul camerei nici nu poate fi vorba, fiindca astfel patul se afla in centrul vartejului creat de circulatia energiei prin camera si, in plus, nu are protectia necesara in spate. In concluzie, conform principiilor Feng Shui, cea mai buna pozitie pentru amplasarea patului in camera este departe de peretele cu usa, chiar in diagonala fata de usa, cu partea de la cap fixata pe un perete si cu partea de la picioare indreptata spre un perete neutru, nici cel cu usa, nici cel cu fereastra.
Rolul patului de mijloc
Starea fizica si psihica pe care o aveti inainte de somn are o mare importanta. Nu trebuie sa veniti in pat suparati, tristi, stresati, plini de griji. Persoana cu care dormiti in pat, fie ca este partenerul de viata, copilul sau unul dintre parinti, va simti acest lucru si va fi si el influientat negativ. Nu puteti comunica usor, se instaleaza apatia, va intoarceti cu spatele unul la celalalt. Acelasi lucru se intampla si in cazul copiilor frati care dorm in acelasi pat.
Persoana cu care dormiti in pat trebuie sa foloseasca patul de mijloc astfel incat fiecare sa aiba latura lui libera de acces la pat, fiecare sa se poata folosi de propria noptiera, de propria veioza. Ideea de a merge in pat, la culcare, nu trebuie sa devina un calvar pentru cel care doarme la perete.

Cand unul dintre voi trebuie sa doarma la perete, situatia devine tensionata. Respectivul iese greu de acolo, este obligat sa-l deranjeze pe celalalt, nu se duce sa aduca un pahar cu apa, apar discutiile banale care se transforma in certuri serioase. In loc sa traiti clipe de relaxare, fie va certati, fie va instrainati aiurea. E bine sa evitati din start aceasta situatie critica alegand un pat confortabil pentru ambele persoane.
Si atunci cand mergeti cu partenerul vostru in calatorii sau in vacanta, la hotel alegeti patul matrimonial. Ce sens are sa dormiti in paturi separate acum cand puteti sa profitati de faptul ca sunteti departe de lumea dezlantuita?!
Principiile Feng Shui spun ca si in cazul unei persoane singure care este in cautarea unui partener, care viseaza la o casnicie fericita, care vrea sa-si imparta timpul cu alesul inimii, aceasta trebuie sa aiba in dormitor un pat de mijloc, nu unul sprijinit de doi pereti sau o canapea pe pot de pat. Filozofia Feng Shui sustine ca patul dublu cheama si al doilea partener.

Citeste mai mult: prokid.ro

RELATED POSTS