ENGLISH

Plante care alunga natural tantarii din casa ta in sezonul cald

In aceasta perioada iese prima generatie de tantari. In Romania exista 55 de specii de tantari, insa pentru toate acestea exista niste bariere naturale care ii opresc din drumul lor spre casele noastre.
In acest articol va prezentam plante care alunga tantarii si e bine sa le aveti pe langa casa.
Galbenele. S-a dovedit stiintific faptul ca aceste flori au in continut tiofenm, un compus care le dauneaza tantarilor. Galbenelele nu sunt foarte pretentioase si le puteti planta alaturi de alte flori sau chiar langa plante care au probleme cu daunatorii, pentru ca ii va alunga.
Pot fi plantate in gradina, dar cresc si in ghivece. Daca le puneti in gradina, alegeti un loc cu pamant afanat si in care este mult soare. Se planteaza fie toamna, fie la inceputul primaverii. Pentru prelungi perioada de inflorire, rupe-le florile atunci cand acestea se ofilesc. De asemenea, trebuie udate regulat.
Regina noptii. Este si ea pe lista de plante care alunga tantarii. Pe langa faptul ca vei avea in jurul casei un parfum imbatator, te scapa si te insectele atat de enervante. Este o planta destul de usor de intretinut. Infloreste la inceputul verii si se pastreaza pana spre finalul toamnei. Isi deschide florile la lasarea serii, fix cand incep sa roiasca tantarii mai intens. Se poate cultiva si in ghivece.

Citeste restul articolului pe: casepractice.ro