ENGLISH

Cum amenajezi camara de la bloc?

Spatiile de la subsolul blocului sunt considerate spatii tehnice pentru ca gazduiesc conductele de apa, caldura, gaze etc. Totusi, aceste incaperi pot fi utilizate si in alte scopuri, fiind necesara obtinerea unor autorizatii de constructie de la autoritatea publica locala si din partea Pompierilor.

Daca stai la bloc si detii o boxa la subsol, poti sa beneficiezi, daca urmezi cateva sfaturi simple, de pe urma binevenitului spatiu de depozitare pe care il ofera. Boxa are nevoie de ingrijiri speciale pe parcursul anului datorita faptului ca este un mediu de cele mai multe ori umed, neaerisit corespunzator si intunecos. Astfel, tencuiala, pardoseala si obiectele pe care le depozitezi in interior se degradeaza mult mai repede.
Din cauza functiei primare a incaperii, exista posibilitatea ca boxa sa fie afectata de umezeala. Astfel, trebuie ca tevile gazduite aici sa fie verificate constant pentru a preveni picurarile sau prelingerile ce duc mai tarziu la deterioararea peretilor si a podelei. Izoleaza peretii pentru o etansare suplimentara, insa nu acoperi gurile de aerisire pentru ca ele asigura ventilarea aerului. In schimb, acopera-le cu un capac sub forma de sita sau gratar, pentru ca pisicile sau alte animale mici sa nu patrunda in interior. Testea pot aduce paraziti si pot compromite, astfel, alimentele sau alte obiecte depozitate in boxa.
E necesar sa cureti, dezinfectezi si varuiesti constant beciul, pentru a evita proliferarea bacteriilor. Daca nu vrei ca in boxa sa se acumuleze tot timpul praf, asigura-te ca nu sunt gauri in pereti si acopera-le pe cele existente cu ipsos.
Boxa este un mediu propice pentru aparitia ruginei. Pentru a preveni acest lucru, alege usi, rafturi si dulapuri din plastic. Evita lemnul si metalul nevopsit; intr-un mediu umed primul va putrezi, iar al doilea va rugini.

Restul articolului pe: misiuneacasa.ro