Cum alegi covorul potrivit pentru casa!

Date

March 4, 2016

Chiar daca inca suntem atrasi de parchetul perfect, iata, covoarele sunt din nou in voga, luandu-si revansa prin modele surprinzatoare si tonalitati sic! Designerii creeaza unicate, adevarate piese de arta, care devin elemente de exceptie in designul de interior in stil contemporan.
Cu design suprarealist, abstract sau oriental, in culori indraznete sau tonuri neutre, incantatoare pentru decorarea solului si a peretilor, covoarele sunt, sa fim sinceri, si mult mai placute la atingere…
Dar alegerea covorului ideal nu este chiar treaba usoara: in timp ce un covor potrivit poate aduce perfectiunea spatiului, o alegere mai putin fericita poate lasa impresia stranie de incapere neterminata. Tinand cont si de cat de costisitoare pot fi unele covoare, ar fi de preferat ca selectia sa fie una inspirata!

Culoarea
Fiind una dintre cele mai mari piese de decor ale spatiului, este bine sa alegeti covorul in functie de nuanta solului, peretilor si a mobilelor importante din incapere.
Daca deja spatiul este decorat cu multa culoare si diversitate de motive, s-ar potrivi un covor intr- o culoare uni in ton neutru sau intr-o nuanta care sa completeze bine decorul existent. Daca va doriti insa un covor cu un model colorat in multe nuante, este in general mai usor sa-l alegeti intai pe acesta si apoi sa adaugati mobilierul si accesoriile coordonate.

Textura
Textura este probabil cel mai ignorat aspect in alegerea covorului, desi n-ar trebui… Un melanj de texturi imprima incaperii o atmosfera fireasca, o imbogatesc, o fac mai sofisticata. Se poate obtine usor acest ton, acordand atentie texturii covorului, mai ales ca exista o mare varietate din care puteti alege. Lasati mobilierul pe care il aveti deja sa va jute in aceasta alegere, incercand sa creati contrast. De exemplu, in contrast cu niste canapele moi din catifea, un covor dur cum este sisalul ar putea fi raspunsul, in timp ce o canapea din piele ar arata splendid pe un covor latos…

Citeste mai mult pe: experti.acasa.ro

RELATED POSTS