Ghid pentru achizitionarea unei canapele

Date

March 1, 2016

Atunci cand achizitionezi o canapea, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte, iar in modul in care aceasta arata este doar unul dintre ele. Descopera, pas cu pas, ce trebuie sa faci, pentru a-ti cumpara canapeaua potrivita.

1. Primul aspect de care trebuie sa tii cont, atunci cand iti cumperi o canapea noua, este legat de proportii. In primul rand, trebuie sa masori incaperea in care urmeaza sa o amplasezi, dar si sa tii cont de dimensiunile si forma acesteia. Pentru a-ti da seama de spatiul pe care il va ocupa canapeaua, cel mai usor este sa desenezi pe pardoseala conturul sau. In felul acesta, te vei asigura ca va incapea.
Sfat: ai in vedere ca noua ta canapea sa fie proportionala cu incaperea. O canapea prea mare iti va ocupa mult spatiu si nu iti va permite sa desfasori diverse activitati in conditii adecvate sau sa amplasezi si alte piese de mobilier.

2. Odata stabilite dimensiunile, este momentul sa tii cont de cat de confortabila este canapeaua. Ai in vedere ca substraturile din care este realizata canapeaua sa fie moi si rezistente in timp, pentru a nu o schimba din nou prea curand.

3. Pe langa pernele de sezut ale canapelei, este important si cadrul acesteia. Un cadru mai robust si mai puternic contribuie la o durata de viata cat mai lunga a canapelei. Ai in vedere ca acesta sa fie realizat dintr-un lemn bun, uscat bine, care dureaza in timp si nu se deformeaza.

4. Trebuie sa iei in considerare si modul in care sunt prinse pernele pentru sprijin. Canapelele pot avea fie spatarul fix, fie niste perne mobile care mascheaza cadrul jos al canapelei, in acest caz, rezemarea fiind un pic mai inconfortabila, daca pernele nu sunt suficient de groase si de inalte, in acelasi timp.

5. Cele mai des intalnite umpluturi pentru pernele de sezut si pentru spatar sunt penele si puful, insa acest lucru nu inseamna ca sunt intotdeauna cea mai buna alegere pentru toate tipurile de canapea. Pernele pentru sezut este recomandabil sa fie mai ferme, dar, in acelasi timp, sa isi recapete forma dupa ce te-ai ridicat de pe canapea. Cele mai ieftine sunt pernele din spuma poliuretanica, insa, in functie de numarul straturilor si de modul in care sunt combinate, nu sunt intotdeauna cele mai comode. Asadar, testeaza canapeaua inainte sa o achizitionezi si afla care tip de umplutura este cel mai potrivit tie.

Restul articolului pe: kudika.ro

RELATED POSTS