Cele mai sanatoase plante de apartament!

Date

February 29, 2016

Beneficiile plantelor de apartament
Substantele chimice si materialele de constructii, mobila, solutiile de igienizare sau din odorizantele pentru interior pot da aerului dintr-o locuinta un grad ridicat de toxicitate. Agentia pentru Protectia Mediului din SUA sustine ca, potrivit studiilor de specialitate derulate de-a lungul timpului, plantele de apartament pot contracara efectele negative ale poluarii aerului domestic.
Plantele absorb dioxidul de carbon si elibereaza in aer oxigen, eliminand chimicale periculoase din mediul interior, asa cum este formadelhida, un vapor care poate cauza probleme respiratorii si neurologice, precum si mai multe tipuri de cancer.
Cresterea plantelor in locuinta nu vindeca propriu-zis afectiuni respiratorii, asa cum este astmul, insa contribuie la ameliorarea simptomelor tulburarilor de respiratie si, mai important decat atat, la prevenirea instalarii diverselor boli.

Plante de apartament care purifica aerul
Cercetarile au evidentat urmatoarele tipuri de plante de apartament, ca fiind cele mai eficiente in eliminarea toxicitatii din aerul locuintei si in reglarea umiditatii interiorului.

Iedera englezeasca
O planta cataratoare cu subspecii de toate culorile si formele, iedera englezeasca este utila in special la curatarea aerului de substanta toxica formadelhida.
Speciile de iedera nu sunt doar cataratoare, ci pot fi crescute si ca taratoare in cosuri suspendate sau ca acoperamant de pamant, pentru plantele mai mari.

Palmierul Bambus
Palmierul Bambus, pe numele sau stiintific Chamaedorea seifrizii, inlatura din aerul inspirat formadelhida si alte substante poluante, care pot imbolnavi in timp sistemul respirator.
Planta are nevoie de pamant mereu umed si nu reactioneaza bine cand este pozitionata in lumina directa a soarelui.
Scorul acordat de NASA palmierului Bambus, pentru randamentul de purificare a aerului, este de 8,4 din 10!

Crinul Peace
Crinul Peace, o planta cu flori inclusa pe lista celor mai sanatoase plante de apartament, este util in dizolvarea multor toxine din aer, inclusiv a acetonei, benzenului, alcoolului sau amoniacului.
Pentru mentinerea plantei in stare optima, se recomanda spalarea ocazionala a frunzelor si inlaturarea insectelor care ii pot dauna.

Palmierul Lady
Palmierul Lady, pe numele sau stiintific Rhapis excelsa, este recomandata de NASA ca purificator eficient al aerului.
In plus, aceasta specie de palmier este si foarte versatila, rezistand perfect in medii uscate sau umede, chiar si atunci cand este invadata de insecte.
La fel ca palmierul Bambus, acest tip de palmier a primit un scor de 8,4 din 10, ca si coeficient de purificare a aerului.

Restul articolului il puteti regasi pe: sfatulmedicului.ro

RELATED POSTS