Optimizeaza-ti spatiul de acasa!

Date

February 17, 2016

Spatiile mici sunt cel mai dificil de amenajat din cauza posibilitatilor limitate de a pozitiona mobilierul, dar asta nu inseamna ca nu se pot transforma in spatii foarte frumoase si confortabile.
1. Scara si proportia obiectelor sunt printre cele mai importante aspecte atunci cand este vorba de un spatiu, fie el mare sau mic.

Atunci cand avem de amenajat un spatiu mic trebuie sa alegem mobilierul si decoratiunile care sa se potriveasca din punct de vedere proportional cu spatiul, astfel camera va parea mai spatioasa.

Cand este vorba despre un spatiu mic nu trebuie sa alegem mobilier supradimensionat sau, in cazul bailor, placi de faianta foarte mari, pentru ca vor da senzatia de spatiu mic. Daca vrem sa optam in baie pentru placi ceramice mari in spatii mici, le putem monta fara rosturi pentru a crea continuitate. Pentru baie si bucatarie putem opta si pentru placarea catorva pereti cu sticla, aceasta fiind lucioasa va crea senzatia de spatiu marit.

2. In camerele/apartamentele foarte mici nu gasim mereu spatiu de depozitare pentru toate hainele, cartile, aparatele electrocasnice si alte obiecte uzuale ce necesita loc de depozitare.
In loc sa utilizati dulapuri, comode si biblioteci separate pentru depozitarea obiectelor, puteti opta pentru un spatiu de depozitare modular realizat la comanda. Acest spatiu trebuie sa fie incastrat, realizat pe toata lungimea si inaltimea unuia dintre pereti. Aici puteti depozita aspiratorul, masa de calcat, hainele de iarna, carti etc. Cu un astfel de spatiu multifunctional, camera nu va mai parea incarcata si sufocata de mobilier.

Continuarea articolului pe : www.acasa.ro

RELATED POSTS