Culorile anului 2016

Date

February 10, 2016

Culorile anului 2016: Rose quartz si Serenity

Asa cum stiti culoarea vedeta in designul interior pentru anul 2015 a fost reprezentat de Marsala.
Insa acum, pentru prima data specialistii institutului american Pantone au ales doua culori reprezentative pentru anul 2016 : Rose quartz – cod Patone:13-1520 si Serenity –cod Patone:15-3919.

Aceste doua culori unite demonstreaza un echilibru inerent intre o imbratisare calda oferita de tonul de roz si linistea rece a culorii albastre, reflectand astfel conexiune si relaxare, precum si un sentiment de ordine si pace.
Rose quartz – o culoare moale, feminina, usor romantica. O nuanta captivanta, dar care este subtila, ce poarta in sine calmul si compasiunea. Tonul de roz cuart si-a primit numele de la mineralul rose cuart, care, din timpuri stravechi este respectat ca piatra dragostei si inimii. Face parte din categoria celor mai importante minerale. Este popular nu doar din cauza efectului de vindecare, ci si din cauza culorii frumoase.

Serenity – albastru seren , o culoare usoare si aerisita, ca si o extensie a cerului albastru, care, chiar si in vremurile grele aduce pace si liniste in viata noastra.

Pe peretii interiori se adauga subtil culorile anului 2016 roz cuart si albastrul seren. Nu se vopsesc pereti intregi, ci doar cate o dunga ici-colo, de exemplu in spatele mobilierului cu rafturi. Roz cuart este culoarea esentiala pentru camera copilului. Insa si pe peretele sufrageriei arata spectaculos. Usa de intrare de culoare roz cuart? De ce nu! Este intr-adevar curajos! Arata bine si in camera de zi, in nuante pastelate este relaxant, emana senzatia de acasa. Se potriveste foarte bine cu alb, bej, gri, negru, dar si culorile de lemn natural. Si in bucatarie poate fi aplicat aceasta culoare, discret. La fel ca si in bucatarie, si in dormitor sa fim prudenti cu roz cuart, daca nu vrem sa trezim efect de printesa. Din cauza naturii lor subtile si capacitatea de a fi neutre, ambele tonuri sunt alegeri excelente pentru dormitoare, fiind calme si primitoare.
Aceasta combinatie de culori aduc liniste si relaxare. Cele doua culori folosite in combinatie, emana armonie si egalitate intre sexe, se completeaza reciproc, ca o femeie si un barbat.
Nu trebuie ca sa vopsiti toti peretii camerei in aceste doua culori. Aceste culori pot fi regasite in accesorii, de exemplu un scaun, perdele, canapea.

Articol: constructii24.ro

RELATED POSTS