ENGLISH

O casa moderna in stilul scandinav (partea 4 – vesela de bucatarie)

Apreciata pentru formele sale simple si motivele calde, vesela scandinava seduce de decenii intregi. Decriptajul unui stil care nu-si dezminte succesul. Vesela scandinava traditionala se caracterizeaza prin formele sale pure, fara inflorituri, reflectand imaginea designului scandinav in general. Farfuriile sunt in general rotunde, cestile si canile sunt mari, iar paharele simple si fine.

Materialele cele mai utlizate sunt portelanul si faianta pentru farfurii, platouri si cesti. Sticlaria scandinava, mai putin cunoscuta, este totusi prolifica. Se disting in mod traditional pentru masa doua categorii de pahare: cele pentru apa si cele pentru alcool. Materialul utilizat in mod traditional este cristalul.

In ceea ce priveste motivele si culorile, vesela scandinava traditionala arboreaza stiluri campenesti si florale sau chiar desene geometrice. Culoarea cea mai raspandita este rosul. Scandinavilor le plac culorile vii precum rozul, rosul, fucsia… pe care le regasim si pe vesela.

Mai jos puteti urmari o galerie foto cu exemple de vesela scandinava. Speram sa va inspire cand alegeti vesela pentru bucataria voastra. Echipa City Point va ureaza o zi cat mai frumoasa!

sursa foto